Vår idé

KÖPA KVALITETSCHAMPAGNE PÅ NÄTET
Champagneseeker grundades november 2016 med en idé om att sälja kvalitativ champagne till privatpersoner med hemleverans. Vår e-handel är specialiserad på Grand och Premier Cru-champagne från odlarproducenter. Genom att använda Internet som enda distributionskanal kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser och snabbt lansera nya produkter.
 
REGIONENS BÄSTA
Området Champagne delas in i 4 stora odlingsregioner: Montagne de Reims, Côte de Blancs/Sézanne, Valée de la Marne och Côte de Bars. Av de 320 byarna i Champagne är endast 17 klassade som Grand Cru och 44 som Premier Cru. Druvorna som odlas där får högst kvalitet och ger bäst champagner. 
 
VARFÖR ODLARCHAMPAGNER
Producenter som ligger i de bästa områdena Grand och Premier-cru, får de mest kvalitativa druvorna vilket ger den bästa champagnen. Under våren 2017 hittade vi vår första odlarproducent Bernard Tornay, som hade de så eftertraktade små bubblorna som visar på en kvalitetschampagne och ett genuint hantverk. Det är bubblorna som bär smak och arom och är därför mycket viktiga för hur en champagne upplevs. 
Vi köper enbart kvalitetschampagne från Grand och Premier Cru producenter.

 

GENUINT HANTVERK
Odlarproducenter som gör sin egen champagne utgör bara 2.000 utav de totalt 15.000 odlarna i regionen. De står för 57 av de 300 miljoner flaskor som produceras årligen, men endast 4,4 miljoner av deras produktion går på export till EU. Deras kvalitet och hantverk gör att fransmännen eftertraktar denna champagne och delar ogärna med sig av den.

 

Genom att hjälpa de bästa av de små tillverkarna att nå ut till en bredare publik, kommer deras hantverk uppskattas och fler efterfråga de så viktiga små bubblorna i sin champagne. Vårt mål är att under 2019 hitta 10 producenter och sammanlagt 40 olika champagner för att skapa en så bred och komplett produktkatalog för alla smaker.

 

Hoppas ni liksom jag kommer att njuta av alla de miljoner små bubblorna som gömmer sig i flaskorna!
Grundare och VD – Gerhard de Geer