Seconde-Logga

SECONDÉ

SILLERY (Grand Cru) – MONTAGNE DE REIMS
40.000 flaskor/år

François Secondé började producera sina egna champagner 1976. Idag odlas totalt 5,5 hektar, varav 2/3 är Pinot Noir och 1/3 är Chardonnay. Marken ligger i Sillery, Mailly-Champagne, Puilsieux och Verzenay. Vinstockarna, som har en medelålder av 40 år, odlas hållbart med hänsyn till natur och människor. Jérôme Groslambert driver sedan 2018 företaget vidare i François anda. Vinifikation sker på ståltank såväl som på små ekfat.

VI HAR 4 CHAMPAGNER FRÅN FRANCOIS SECONDÉ

SE PRODUCENTENS CHAMPAGNER
Logo-small2

HUTASSE

BOUZY (Grand Cru) – MONTAGNE DE REIMS
25.000 flaskor/år 

Sedan 1930-talet har familjen Hutasse gjort champagne och idag är det tredje generationen med Rudy Hutasse och hans fru Nathalie Tornay som tillsammans driver märket vidare.  Rudy Hutasse är en erkänt skicklig vinmakare med flerårig bakgrund hos Laurent Perrier. Hutasse champagner är genomgående fruktiga och högkvalitativa.

VI HAR 4 CHAMPAGNER FRÅN FERNAND HUTASSE

SE PRODUCENTENS CHAMPAGNER
Delavenne-logga

DELAVENNE

BOUZY (Grand Cru) – MONTAGNE DE REIMS
80.000 flaskor/år 

Jean-Cristophe Delavenne och hans fru Maelle är fjärde generationens odlarproducenter sedan företaget grundades 1920 av Marcel Delavenne. Marken återfinns i Bouzy, Ambonnay och i Cramant. Deras cuvéer görs utan malolactic jäsning eller kyld stabilisering vilket tillsammans med naturlig förekommande jäster bibehåller hela druvans attribut. Deras champagner är fruktiga och friska och passar väl till mat.  

VI HAR 4 CHAMPAGNER FRÅN DELAVENNE PÉRE ET FILS

SE PRODUCENTENS CHAMPAGNER
Dauby-logga

DAUBY 

Aÿ (Grand Cru) – VALÉE DE LA MARNE
40.000 flaskor/år

Francine driver idag familjeföretaget som grundades 1956 i byn Aÿ av hennes föräldrar Guy och Thérèse Dauby. På sina 8 hektar Grand och Premier Cru mark, odlar de mest Pinot Noir men även Chardonnay. Marken brukas helt utan kemisk gödning eller besprutning och målet är att i framtiden kunna odla helt biodynamiskt. Några av deras cuvéer lagras på ekfat vilket tillför dem en rund och fyllig smak. Dauby säljer även druvjuice från sina kvalitativa druvor till Bollinger varje år. 

VI HAR 6 CHAMPAGNER FRÅN DAUBY MÉRE ET FILLE

SE PRODUCENTENS CHAMPAGNER
Bernard-Tornay-lo

TORNAY

BOUZY (Grand Cru) – MONTAGNE DE REIMS
100.000 flaskor/år 

Familjeföretaget som skapades 1950 är beläget i Bouzy och styrs idag av grundarens dotter Nathalie och hennes man Rudy Hutasse. Totalt brukas 23 hektar varav 17 hektar är planterat med Pinot Noir och 6 hektar med Chardonnay. Vinstockarna sköts så naturligt som möjligt med minimal besprutning.  Malolaktisk jäsning under vinifikationen gör deras champagner mjuka och runda utan att ge avkall på kvalitén.

VI HAR 4 CHAMPAGNER FRÅN BERNARD TORNAY

SE PRODUCENTENS CHAMPAGNER
Champion-logga

CHAMPION

BERGERES LES VERTUS (Premier Cru) – CÔTE DES BLANCS
40.000 flaskor/år 

Denis Champion driver tillsammans med sin fru Patricia familjeföretaget som sedan tre generationer brukar 7 hektar i Côte de Blancs. Marken är övervägande planterat med Chardonnay. Malolaktisk jäsning och kyld stabilisering används på standardchampagnerna, men inte på årgångschampagnerna för att bibehålla lite fräschör. Deras champagner kännetecknas som rena och lättdruckna.

VI HAR 2 CHAMPAGNER FRÅN DENIS CHAMPION

SE PRODUCENTENS CHAMPAGNER